Het ontstaan van
De Patanegra Man

Herman van Teylingen

heeft bijna 50 jaar ervaring als slager en is al meer dan 15 jaar bekend in Nederland als “De Patanegra man of Hermanos Ibericos” omdat hij, tijdens evenementen alles kan uitleggen en de gasten kan enthousiasmeren.

Zo kwam het idee om met de opgebouwde vaardigheden, van zijn hobby ook gedeeltelijk zijn vak te maken. Om dit te verwezenlijken moest Herman volgens Spaanse voorschriften en protocol de Jamones/ hammen leren snijden in het land van herkomst (waar de snijcursussen gegeven worden).

O.a. in Granada, Barcelona, Salamanca en Madrid heeft hij verschillende Jamon Ibérico Academy opleidingen gevolgd en zijn kunsten geperfectioneerd en heeft hij van de meest bekende docenten/cortadores het snijden van ham geleerd.
Hij bestudeerde het belang van een goede uitstraling, hij verbeterde iedere keer het met de hand snijden van flinterdunne plakjes ham en hij leerde ook presenteren op mooie hamborden, welke op mozaïeken lijken.

Sinds 2017 geeft hij ook zelf cursussen aan belangstellende. “De cursussen en workshops zijn bedoeld om de kennis en ervaring van de verschillende trainers te delen.
Deze kennis wordt geleerd aan de cursisten, maar uiteindelijk heeft iedere Maestro Cortador zijn eigen stempel, unieke manier van snijden en stijl die hem speciaal maken -aldus van Teylingen.

Herman volgde in de afgelopen jaren de volgende cursussen:

In december 2017 werd Herman in Madrid als eerste Maestro Cortador Profesional van Nederland benoemd.

Herman is o.a. ook oprichter en eigenaar van Spanish Products, een organisatie die zich toelegt op de import van Spaans gerelateerde Food producten.

Scroll naar boven

informatie aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op