Media

Spanish Products Import Basero-Box om thuis "Spaans" te grillen

De Brasero-box, een ambachtelijk vervaardigde en handgemaakte grill, is het nieuwste product van Spanish Products Import uit Haarlem.

De Brasero-Grill biedt de mogelijkheid om thuis gezellig samen te grillen en op ieder moment, zonder voorbereiding, zegt Herman van Teylingen van Spanish Products, dat deze box verkoopt via slagerijen, speciaalzaken en supermarkten.

“In Portugal ligt de herkomst van de grillcultuur en ook in Spanje zijn deze boxen niet meer weg te denken om te kunnen grillen, gezellig thuis, op het balkon of in de tuin”, vervolgt Van Teylingen, die zichzelf omschrijft als ‘Spanje-freak’. “Door mijn bijna maandelijkse beursbezoeken (nu even niet door corona) geraakte ik dolenthousiast over deze bijzondere manier van gezelligheid.”   De importeur typeert de Brasero-grill als ‘vuurwerkspektakel op tafel’ en ‘een nieuw Spaanse grillwonder’. Het principe is heel simpel. “Pak de Brasero-grill uit de kast, vul deze met 40 milliliter pure alcohol, wodka of rum, leg er (gedroogde) chorizo op en steek de alcohol aan. Ongeveer twee à drie minuten grillen en de smaakexplosie die daarop volgt, is ongekend”, verzekert Van Teylingen.

BRASERO-BOX

De Brasero-box wordt kant-en-klaar geleverd, inclusief Brasero-grill, chorizoworst, flesje alcohol, lange lucifers en een fullcolour flyer met tips. Slagerij-traiteur Groot in Bloemendaal, slagerij Astrid Drenthe in Amstelveen, Slijterij Vonk in Zaandam, Jimber Meat en Sea Cottage in Haarlem en Wijnhuis Ouddorp zijn inmiddels begonnen met de verkoop van deze boxen in Noord-Holland. In Limburg en Enschede wordt de Brasero-grill onder andere verkocht via 2Brüder. “Door het ambachtelijk productieproces van de Brasero-grill staan er nu 5000 stuks op voorraad. Door de grote vraag hebben wij gekozen voor een geleidelijke opstart, maar er wordt volop gebakken in de onze Spaanse pottenbakkenfabriek van Pedro”, zegt Van Teylingen tot slot.
Scroll naar boven