Workshops en masterclasses

Ibérico Cortador University
Om dit Spaanse goud verder onder de aandacht te brengen in Nederland zijn wij in 2017 gestart met de Ibérico cortador university. De Ibérico cortador university heeft als doelgroep:
Slagers en vleesspecialisten
Chef-koks en Horeca vakmensen in het algemeen
Mensen die geintereseerd zijn in heerlijke hammen en Spaanse tradities
Liefhebbers & keukenprins(es)en
Ook mogelijk op eigen locatie of winkel
In onze workshops en masterclasses behandelen wij o.a.
- Geschiedenis van de Maestro Cortadores
- Verschillende soorten varkens (met leef en eet gewoontes)
- Rassen en varianten
- Verschillende ham kwaliteiten identificeren (theorie en proeverij)
- Droog en rijping systemen (en tijden) van de hammen
- Productbehandeling: het voorbereiden van de ham en gereedschap en het schoonmaken van de poot voor het snijden
- Snijtechnieken en presentatie op een opdienblad
- Tips om tapas en pintxos met ham en andere Spaanse lekkernijen te maken
Een reis door Spanje

proeverijen over bijvoorbeeld:
- olijfolie
- Spaanse Manchega kaas
- Andere Spaanse specialiteiten
- Spaanse atracties/ reizen







De workshops / masterclasses
De workshops zijn populair bij groepen die iets leuks en bijzonders willen organiseren voor vrienden, foodlovers, koks, slagers team uitjes, vrijgezellenfeestjes, verjaardagfeestjes.
Op iedere locatie.
Wij geven de workshops aan minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers om iedereen voldoende aandacht en begeleiding te kunnen geven.
Wij geven u graag persoonlijk en vrijblijvend advies op maat. De inhoud van de masterclass is (binnen de mogelijkheden) aan uw wensen aan te passen afhankelijk van de specifieke behoeften van uw groep (bijv. meer focussen op praktische snijtechnieken, meer op geschiedenis van Ibérico en Serrano hammen, meer interesse in tapas voorbeelden dan in olijfolie of juist andersom, etc, etc).
Kosten in overleg
Certificaat van deelname
Als cursist krijgt u na de masterclass of workshop een korte vragenlijst om te beantwoorden. Na goed gevolg van zowel de praktijkles als de vragenlijst, ontvangt u een prachtig certificaat op naam voor de gevolgde workshop.
Reacties van klanten
100% voor herhaling vatbaar…”

Kennis, snijden, temperatuur van de jamón (ham) én presentatie. Hartelijk dank.”

Muchas gracias.”

Snijden voor de Spaanse ambassade is een eervolle job en erkenning.”

Prachtige en heerlijke jamón ibérico geproefd van Maestro Cortador Herman. Geweldig.”

Wat een kennis en bevlogenheid heeft deze man over alles wat Spanje is én ibérico. Zelfs nog even mogen leren snijden. Grote dank.”
