Professioneel
Meester
Hamsnijder

Herman van Teylingen

Interview
Video afspelen over Interview
Maestro Cortador Professional

Haarlemmer Herman van Teylingen is de eerste en enige Maestro Cortador Professional in Nederland, oftewel Professioneel Meester Hamsnijder. Hij kreeg deze titel in december 2017 uitgereikt de Spaanse Jamon Ibérico University in Madrid.

In Spanje is een ambachtelijk gesneden ham een delicatesse, maar ook in Nederland groeit de vraag naar de exclusieve hammen en snijtechnieken. De Maestro Cortador kan worden ingehuurd voor ieder evenement om gasten culinair te verwennen.

Om de Jamon Ibérico wereld te begrijpen, moet je de inhoud en de wereld kennen die dit ritueel omringt; zoals bijvoorbeeld hoe het varken wordt grootgebracht, hoe het Iberisch varken wordt gevoerd, leeft en bewerkt wordt tot de hoogste kwaliteit.

Om dit proces uit te voeren, moet je jezelf wapenen met een pincet, schorten, messen, hamklemmen en, uiteraard, de juiste ham.

Het snijden van een volledige Ibérico ham neemt enkele uren in beslag en ondertussen vertelt de Maestro Cortador over zijn beroep, product en snijbehandeling.

Maestro Cortador / Meester hamsnijder

Jamon ibérico aansnijden en uitgebreid naar eigen keuzes in overleg o.a:

Wij maken er samen een feest van

Wij werken uitsluitend met eerste klasse Spaanse producten op een typisch Spaanse wijze bereidt, waardoor u en uw gasten optimaal, tijdens uw eigen feest, van de gezelligheid en sfeer kunnen genieten.

Sfeer en muziek

Natuurlijk wordt een Spaanse avond nog gezelliger met echte Spaanse muziek; live of digitaal. Wij hebben voor u enkele solo- en bandartiesten om uw avond een echt Spaans sfeertje te kunnen geven. Gitarist met zang (zonder of met versterkers) . Gitarist met zang en danseres met “Castanetten (dans met houten klepjes).

Locatie

Wij kunnen altijd voor een geschikte én betaalbare locatie zorgen als bijvoorbeeld:

Restaurant Sea Cottage Haarlem

Mogelijkheden

Wij komen graag geheel vrijblijvend en kosteloos langs om uw wensen en onze mogelijkheden samen te bespreken.

Het persoonlijk ontmoeten van onze klanten vinden wij een belangrijk onderdeel voor een geslaagde en goed georganiseerde middag of avond. Hierna sturen wij de offerte of voorstel per mail op.

De praktijk heeft reeds bewezen dat Hermanos Ibericos en Maestro Cortador Professional, mede door onze eigen rechtstreekse import u altijd een passend en voordelig voorstel kunnen verzorgen.

Hermanos Ibericos is een onderdeel van Spanish Products Import. Dit zorgt ervoor dat wij altijd met verse producten van hoge kwaliteit kunnen werken.

Garnituur • al vanaf € 10,- per persoon* Spaans koud & warm buffet • al vanaf € 18,- per persoon* (onbeperkt) (De prijzen kunnen, afhankelijk van uw wensen, variëren. Partijen vanaf 50 personen.)

Jamon Ibérico bar

Verwelkom uw gasten/vrienden met een heerlijk glas Cava of sangria.

Wij kunnen u hiermee van dienst zijn met een prachtige Tapas-bar; gezellig met muziek.

Aan deze bar maken wij de tapas gerechten klaar terwijl uw gasten lekker kunnen bijpraten.

De Pata Negra man

Herman van Teylingen heeft bijna 40 jaar ervaring als slager en is al meer dan 15 jaar bekend in Nederland als “De Pata Negra man of Hermanos Ibericos” omdat hij, tijdens evenementen alles kan uitleggen en ook de gasten kan enthousiasmeren.

Zo kwam het idee om met de opgebouwde vaardigheden, van zijn hobby ook gedeeltelijk zijn vak te maken.
Om dit te verwezenlijken moest Herman volgens Spaanse voorschriften en protocollen de Jamones/ hammen leren snijden in het land van herkomst (waar de snijcursussen gegeven worden).

O.a. in Granada, Barcelona, Salamanca en Madrid heeft hij verschillende Jamon Ibérico University opleidingen gevolgd en zijn kunsten geperfectioneerd en heeft hij van de meest bekende docenten het snijden van ham geleerd.

Hij bestudeerde het belang van een goede uitstraling, hij verbeterde iedere keer het met de hand snijden van flinterdunne plakjes ham en hij leerde ook het presenteren van mooie hamborden, welke op mozaïeken lijken.

Sinds 2017 geeft hij ook zelf cursussen aan belangstellende. “De cursussen en workshops zijn bedoeld om de kennis en ervaring van de verschillende trainers te delen.
Deze kennis wordt geleerd aan de cursisten, maar uiteindelijk heeft iedere Maestro Cortador zijn eigen stempel, unieke manier van snijden en stijl die hem speciaal maken -aldus van Teylingen.

Maestro Cortador Profesional: beschermde titel

Herman volgde in de afgelopen jaren de volgende cursussen:

In december 2017 werd Herman in Madrid tot Maestro Cortador Professional benoemd.

Herman van Teylingen is o.a. ook oprichter en eigenaar van Spanish Products, een organisatie die zich toelegt op de import van Spaans gerelateerde Food producten.

Scroll naar top

eet, dineer & drink

Vul uw gegevens in en wij nemen snel contact met u op

informatie aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op