Professioneel
Meester Hamsnijder

Herman van Teylingen

MAESTRO CORTADOR PROFESIONAL

Herman van Teylingen is sinds 1998 actief op de Spaanse foodmarkt. Met zijn bedrijf Spanish Products importeert hij de lekkerste Spaanse specialiteiten en levert deze producten aan bijna alle groot winkelbedrijven, groothandels en speciaalzaken
in Nederland. 

Herman is opgegroeid op de boerderij en als 14-jarige begonnen in het slagersvak. Vanwege zijn vakkennis en de ontwikkelingen op het slagersvakgebied op de voet te volgen, wekte de productie van Spaanse hammen steeds meer zijn interesse.

Zo heeft Herman in 2017 op de Escuela Profesional de Cortadores in Madrid zijn diploma en titel Maestro Cortador Profesional, oftewel professioneel meestersnijder, behaald. In Spanje is dat
de hoogste onderscheiding onder de specialisten van de Cortadores. Herman mag zich als eerste Nederlander officieel
Maestro Cortador Profesional noemen.

Om de Jamon Ibérico wereld te begrijpen, moet je de inhoud en de wereld kennen die dit ritueel omringt; zoals bijvoorbeeld hoe het varken wordt grootgebracht, hoe het Iberisch varken wordt gevoerd, leeft en bewerkt wordt tot de hoogste kwaliteit.

Om dit proces uit te voeren, moet je jezelf wapenen met een pincet, schorten, messen, hamklemmen en, uiteraard, de juiste ham.

Het snijden van een volledige Ibérico ham neemt enkele uren in beslag en ondertussen vertelt de Maestro Cortador over zijn beroep, product en snijbehandeling.

Jamonero - Cuchillo - Jamón

HAMKLEM – DUN MES – HAM

De Maestro Cortador kan worden ingehuurd voor ieder evenement om gasten culinair te verwennen.

Jamon ibérico aansnijden en uitgebreid naar eigen keuzes in overleg o.a:

Met de speciale “jamonero en cuchillos” (hamklem en vlijmscherpe dunne messen) zal Herman uw Serrano of Ibéricoham flinterdun snijden op ambachtelijke wijze en volgens traditioneel Spaans protocol.

Op ieder gewenste locatie laat hij uw gasten genieten van het mooiste wat Spanje te bieden heeft aan “jamones”: Serranoham, Ibérico cebo, cebo-campo of bellota en andere specialiteiten uit streken als Extremadura, Castilië y León en Andalusië.

Eventueel kunnen wij uw proeverij aanvullen met heerlijke verse olijven, Manchego kaas, gedroogde worstspecialiteiten, alioli en heerlijk versgebakken brood met olijfolie. De keus is aan u!

Wij maken er samen een feest van

Wij werken uitsluitend met eerste klasse Spaanse producten op typisch Spaanse wijze bereidt, waardoor u en uw gasten optimaal, tijdens uw eigen feest, van de gezelligheid en sfeer kunnen genieten.

Sfeer en muziek

Natuurlijk wordt een Spaanse avond nog gezelliger met echte Spaanse muziek; live of digitaal. Wij hebben voor u enkele solo- en bandartiesten om uw avond een echt Spaans sfeertje te kunnen geven. Gitarist met zang (zonder of met versterkers) . Gitarist met zang en danseres met “Castanetten (dans met houten klepjes).

Locatie

Wij kunnen altijd voor een geschikte én betaalbare locatie zorgen als bijvoorbeeld:

Mogelijkheden

Wij komen graag geheel vrijblijvend en kosteloos langs om uw wensen en onze mogelijkheden samen te bespreken.

Het persoonlijk ontmoeten van onze klanten vinden wij een belangrijk onderdeel voor een geslaagde en goed georganiseerde middag of avond. Hierna sturen wij geheel vrijblijvend offerte of voorstel per mail op.

De praktijk heeft reeds bewezen dat Hermanos Ibericos en Maestro Cortador Professional, mede door onze eigen rechtstreekse import u altijd een passend en voordelig voorstel kunnen verzorgen.

Hermanos Ibericos is een onderdeel van Spanish Products Import. Dit zorgt ervoor dat wij altijd met verse producten van hoge kwaliteit kunnen werken.

Garnituur • al vanaf € 10,- per persoon*
Spaans koud & warm buffet • al vanaf € 18,- per persoon* (onbeperkt)
(De prijzen kunnen, afhankelijk van uw wensen, variëren. Partijen vanaf 40 personen.

Jamon Ibérico tapas bar

Verwelkom uw gasten/vrienden met een heerlijk glas Cava of sangria.

Wij kunnen u hiermee van dienst zijn met een prachtige Tapas-bar; gezellig met muziek.

Aan deze bar maken wij de tapas gerechten klaar terwijl uw gasten lekker kunnen bijpraten.

Scroll naar boven

eet, dineer & drink

Vul uw gegevens in en wij nemen snel contact met u op