Ga terug Email Link

Groene asperges met gebakken aardappelen

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Groene asperges
  • Hermans marinade
  • Zeezout
  • Peper

Instructies
 

  • Schil de onderkant (2cm) van de asperge en snij onderste stukje 0.5 cm af
  • Breng water aan de kook en 1 min koken en laat afkoelen
  • Leg de asperges in Herman’s marinade (60 min)
  • Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
  • Bak of grill de asperges en besprenkel tijdens bakken geregeld met iets
    Herman’s marinade
  • Heerlijk met stevig gekookte aardappel, boter jus en gekookt ei (ook plakje
    gekookte ham is een traktatie
  • TIP
    TAPAS. De groene asperges bereiden als bovenstaand en in stukjes snijden. Besprenkel het extra met de marinade en
    serveer in bakje of op plankje als tapas
Trefwoord Aardappelen, Asperges, Hermans marinade