Recepten
Het nieuwe genieten:
Groenten marinade
Een revolutionaire ontwikkeling in het groenteschap.
Naast de al bekende marinades bij vlees-kip en vis nu ook een geweldige marinade voor groente.
Komkommer/tomaten spiesje
Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes

Vegetarische oesterzwam schnitzel
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 min
Gang Bijgerecht
Porties 1 persoon
Ingrediënten
- 2 stuks Oesterzwammen per persoon
- Hermans marinade
- Verse peterselie
- Zeezout
Instructies
- Leg de oesterzwammen in Hermans marinade voor minimaal 30 minuten
- Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
- Besprenkel de bodem met Hermans marinade
- Leg de oesterzwammen in de pan of grill
- Leg een platte deksel op de oesterzwammen of druk plat met een spatel
- Draai na enkele minuten de oesterzwammen om en besprenkel nogmaals met Hermans marinade en bak de andere kant 2 á 3 minuten
- Garneer de oesterzwammen met gesnipperde verse peterselie en wat zeezout naar smaak
- Serveersuggestie: lekker met gebakken krielaardappeltjes en groente naar keuze
Trefwoord Vegetarisch

Groene asperges met gebakken aardappelen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 min
Gang Bijgerecht
Porties 2 Personen
Ingrediënten
- 150 gram Groene asperges
- Hermans marinade
- Zeezout
- Peper
Instructies
- Schil de onderkant (2cm) van de asperge en snij onderste stukje 0.5 cm af
- Breng water aan de kook en 1 min koken en laat afkoelen
- Leg de asperges in Herman’s marinade (60 min)
- Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
- Bak of grill de asperges en besprenkel tijdens bakken geregeld met ietsHerman’s marinade
- Heerlijk met stevig gekookte aardappel, boter jus en gekookt ei (ook plakjegekookte ham is een traktatie
- TIPTAPAS. De groene asperges bereiden als bovenstaand en in stukjes snijden. Besprenkel het extra met de marinade enserveer in bakje of op plankje als tapas
Trefwoord Aardappelen, Asperges, Hermans marinade

Groente pompoenburger
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 8 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 Personen
Ingrediënten
- 1 stuks Flespompoen
- 10 stuks Broodjes Kadet, hamburgerbol
- Ketchup
Instructies
- Schil de pompoen en snijd in plakken van 1,5 centimeter
- Breng een pan met water aan de kook
- Kook de pompoenschijven 3 minuten
- Haal de schijven uit de pan en leg ze in Herman’s marinade voor 30minuten
- Grill de pompoenschijven 5 minuten in een warm tosti ijzer of op de BBQ
- Serveer op je favoriete broodje met wat ketchup
Trefwoord Broodje, Burger, Pompoen

Zomerse paprika radijs spies
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 3 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen
Ingrediënten
- 10 stuks satéprikkers geweekt in water
- 1 bosje radijs
- 1 zakje tricolore paprika
Instructies
- Maak de radijsjes schoon en was ze
- Snijd de paprika, haal de zaden eruit en snij elke paprika in 10 stukken
- Maak spiesjes met alle kleuren groenten
- Marineer de spiesjes in Hermans marinade voor 30 minuten
- Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ
Trefwoord Paprika, Radijs, Spies

Gegrilde groenten in het tosti ijzer
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 4 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen
Ingrediënten
- 1 stuks courgette
- 2 stuks tomaten stevig
Instructies
- Snij alle groenten in plakken van 0,5 cm
- Leg in Hermans marinade voor 30 minuten
- Leg ze dakpansgewijs in een warm tosti ijzer en grill voor 4 minuten. (af entoe draaien)
- Haal uit het ijzer en sprenkel naar smaak nog wat extra marinade over degroenten
- Serveer met geroosterd brood of met vers stokbrood
Trefwoord courgette, Paprika, tomaten

BBQ Aspergespiesjes
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen
Ingrediënten
- 10 stuks groene asperges
- 30 plakjes courgette 0,5 cm
- 30 plakjes aubergine 0,5 cm
- 10 grote oesterzwammen in tweeën gesneden
- 10 stuks saté prikkers geweekt in water
Instructies
- Schil met een dunschiller de onderste 5 cm van de asperge
- Steek een satéprikker aan de onderkant in de asperge ter versteviging
- Maak met een mesje gaatjes in de asperge en rijg om en om aan deasperge
- Leg de spiesjes 30 minuten in Hermans marinade
- Grill de spiesjes op een matig hete BBQ gaar en draai geregeld
- Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes enserveer
Trefwoord Asperges, aubergine, BBQ, courgette, oesterzwammen

Komkommer/tomaten spiesje
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 4 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 10 personen
Ingrediënten
- 10 stuks saté prikkers geweekt in water
- 1 stuks komkommer
- 30 stuks cherrytomaatjes
Instructies
- Snij de komkommer over de lengte in vieren
- Snijd vervolgens in blokjes ongeveer zo groot als de tomaatjes
- Maak spiesjes met 3 stukjes tomaat en 3 stukjes komkommer
- Marineer in Herman’s marinade voor 30 minuten
- Grill kort op de BBQ
- Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes enserveer
Trefwoord cherrytomaten, Komkommer

Winterse knolselderij bloemkoolspies
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 10 personen
Ingrediënten
- 10 stuks saté prikkers geweekt in water
- 0,5 stuks knolselderij zonder schil
- 30 stuks bloemkoolroosjes
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook
- Snijd ondertussen de Knolselderij in 30 gelijke stukken
- Kook de knolselderij 2 minuten, voeg de bloemkool toe en kook nog 1minuut
- Giet de groenten af en spoel af met koud water
- Maak spiesjes met om en om bloemkool en knolselderij
- Marineer de spiesjes in Hermans marinade voor 30 minuten
- Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ
Trefwoord bloemkool, Knolselderij

Groente shaslick Hermano – vegano
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 4 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 10 personen
Ingrediënten
- courgette
- paprika
- vegan bacon
- aubergine
- tomaat
- 10 stuks saté prikkers geweekt in water
Instructies
- Snij de groenten in gelijke stukken en leg deze ongeveer 1 uur in Herman’smarinade
- Rijg de gemarineerde groenten om en om aan de saté prikker en voegtussen elk stukje een plakje vegan bacon
- Grill de spiesjes ongeveer 4 minuten op een grill of BBQ
Trefwoord aubergine, Paprika, Shaslick, tomaten, Vegan bacon, Vegetarisch