
Recepten
Een revolutionaire ontwikkeling in het groente schap. Naast de al bekende marinades bij vlees-kip en vis nu ook een geweldige marinade voor groente.
Het nieuwe genieten: Groenten marinade!
Gegrilde groenten in het tosti ijzer
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 2 stevige tomaten
- 2 paprika’s
Bereidingswijze:
- Snij alle groenten in plakken van 0,5 cm.
- Leg in Herman’s marinade voor 30 minuten.
- Leg ze dakpansgewijs in een warm tosti ijzer en grill voor 4 minuten. (af en toe draaien)
- Haal uit het ijzer en sprenkel naar smaak nog wat extra marinade over de groenten.
Serveer met geroosterd brood of met vers stokbrood

Pompoenburger
Ingrediënten:
- 1 flespompoen
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen en snijd in plakken van 1,5 centimeter
- Breng een pan met water aan de kook
- Kook de pompoenschijven 3 minuten
- Haal de schijven uit de pan en leg ze in Herman’s marinade voor 30 minuten
- Grill de pompoenschijven 5 minuten in een warm tosti ijzer of op de BBQ
Serveer op je favoriete broodje met wat ketchup

BBQ Aspergespiesjes
Ingrediënten:
- 10 groene asperges
- 30 plakjes courgette van 0,5 cm
- 30 plakjes aubergine van 0,5 cm
- 10 grote oesterzwammen in tweeën gesneden
- 10 saté prikkers geweekt in water
Bereidingswijze:
- Schil met een dunschiller de onderste 5 cm van de asperge
- Steek een satéprikker aan de onderkant in de asperge ter versteviging
- Maak met een mesje gaatjes in de asperge en rijg om en om aan de asperge
- Leg de spiesjes 30 minuten in Herman’s marinade
- Grill de spiesjes op een matig hete BBQ gaar en draai geregeld
- Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes en serveer

Komkommer/tomaten spiesje
Ingrediënten:
- 10 saté prikkers geweekt in water
- 1 komkommer
- 30 cherry tomaatjes
Bereidingswijze:
- Snij de komkommer over de lengte in vieren.
- Snijd vervolgens in blokjes ongeveer zo groot als de tomaatjes
- Maak spiesjes met 3 stukjes tomaat en 3 stukjes komkommer
- Marineer in Herman’s marinade voor 30 minuten
- Grill kort op de BBQ
- Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes en serveer

Winterse knolselderij bloemkoolspies
Ingrediënten:
- 10 satéprikkers geweekt in water
- 0,5 knolselderij zonder schil
- 30 bloemkoolroosjes
Bereidingswijze:
- Breng een pan met ruim water aan de kook
- Snijd ondertussen de Knolselderij in 30 gelijke stukken
- Kook de knolselderij 2 minuten, voeg de bloemkool toe en kook nog 1 minuut
- Giet de groenten af en spoel af met koud water
- Maak spiesjes met om en om bloemkool en knolselderij
- Marineer de spiesjes in Herman’s marinade voor 30 minuten
- Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ

Zomerse paprika radijs spies
Ingrediënten:
- 10 satéprikkers geweekt in water
- 1 bosje radijs
- 1 zakje tricolore paprika
Bereidingswijze:
- Maak de radijsjes schoon en was ze
- Snijd de paprika, haal de zaden eruit en snij elke paprika in 10 stukken
- Maak spiesjes met met alle kleuren groenten
- Marineer de spiesjes in Herman’s marinade voor 30 minuten
- Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ

Groente shaslick Hermano – vegano
Ingrediënten:
- Courgette
- Paprika
- Vegan bacon
- Aubergine
- Tomaat
- Sate prikkers geweekt in water
Bereidingswijze:
- Snij de groenten in gelijke stukken en leg deze ongeveer 1 uur in Herman’s marinade
- Rijg de gemarineerde groenten om en om aan de saté prikker en voeg tussen elk stukje een plakje vegan bacon.
- Grill de spiesjes ongeveer 4 minuten op een grill of BBQ
