Recepten

Het nieuwe genieten:
Groenten marinade

Een revolutionaire ontwikkeling in het groenteschap.
Naast de al bekende  marinades bij vlees-kip en vis nu ook een geweldige marinade voor groente.

Vegetarische oesterzwam schnitzel

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 min
Gang Bijgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Oesterzwammen per persoon
  • Hermans marinade
  • Verse peterselie
  • Zeezout

Instructies
 

  • Leg de oesterzwammen in Hermans marinade voor minimaal 30 minuten
  • Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
  • Besprenkel de bodem met Hermans marinade
  • Leg de oesterzwammen in de pan of grill
  • Leg een platte deksel op de oesterzwammen of druk plat met een spatel
  • Draai na enkele minuten de oesterzwammen om en besprenkel nogmaals met Hermans marinade en bak de andere kant 2 á 3 minuten
  • Garneer de oesterzwammen met gesnipperde verse peterselie en wat zeezout naar smaak
  • Serveersuggestie: lekker met gebakken krielaardappeltjes en groente naar keuze
     
Trefwoord Vegetarisch

Groene asperges met gebakken aardappelen

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 min
Gang Bijgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram Groene asperges
  • Hermans marinade
  • Zeezout
  • Peper

Instructies
 

  • Schil de onderkant (2cm) van de asperge en snij onderste stukje 0.5 cm af
  • Breng water aan de kook en 1 min koken en laat afkoelen
  • Leg de asperges in Herman’s marinade (60 min)
  • Breng de bakplaat, koekenpan of grill op temperatuur
  • Bak of grill de asperges en besprenkel tijdens bakken geregeld met iets
    Herman’s marinade
  • Heerlijk met stevig gekookte aardappel, boter jus en gekookt ei (ook plakje
    gekookte ham is een traktatie
  • TIP
    TAPAS. De groene asperges bereiden als bovenstaand en in stukjes snijden. Besprenkel het extra met de marinade en
    serveer in bakje of op plankje als tapas
Trefwoord Aardappelen, Asperges, Hermans marinade
groente burger

Groente pompoenburger

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 8 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Flespompoen
  • 10 stuks Broodjes Kadet, hamburgerbol
  • Ketchup

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd in plakken van 1,5 centimeter
  • Breng een pan met water aan de kook
  • Kook de pompoenschijven 3 minuten
  • Haal de schijven uit de pan en leg ze in Herman’s marinade voor 30
    minuten
  • Grill de pompoenschijven 5 minuten in een warm tosti ijzer of op de BBQ
  • Serveer op je favoriete broodje met wat ketchup
Trefwoord Broodje, Burger, Pompoen
radijs paprika spies

Zomerse paprika radijs spies

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 3 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 10 stuks satéprikkers geweekt in water
  • 1 bosje radijs
  • 1 zakje tricolore paprika

Instructies
 

  • Maak de radijsjes schoon en was ze
  • Snijd de paprika, haal de zaden eruit en snij elke paprika in 10 stukken
  • Maak spiesjes met alle kleuren groenten
  • Marineer de spiesjes in Hermans marinade voor 30 minuten
  • Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ
Trefwoord Paprika, Radijs, Spies

Gegrilde groenten in het tosti ijzer

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 4 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks tomaten stevig

Instructies
 

  • Snij alle groenten in plakken van 0,5 cm
  • Leg in Hermans marinade voor 30 minuten
  • Leg ze dakpansgewijs in een warm tosti ijzer en grill voor 4 minuten. (af en
    toe draaien)
  • Haal uit het ijzer en sprenkel naar smaak nog wat extra marinade over de
    groenten
  • Serveer met geroosterd brood of met vers stokbrood
Trefwoord courgette, Paprika, tomaten
Asperge spies oesterzwam, courgette

BBQ Aspergespiesjes

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 10 stuks groene asperges
  • 30 plakjes courgette 0,5 cm
  • 30 plakjes aubergine 0,5 cm
  • 10 grote oesterzwammen in tweeën gesneden
  • 10 stuks saté prikkers geweekt in water

Instructies
 

  • Schil met een dunschiller de onderste 5 cm van de asperge
  • Steek een satéprikker aan de onderkant in de asperge ter versteviging
  • Maak met een mesje gaatjes in de asperge en rijg om en om aan de
    asperge
  • Leg de spiesjes 30 minuten in Hermans marinade
  • Grill de spiesjes op een matig hete BBQ gaar en draai geregeld
  • Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes en
    serveer
Trefwoord Asperges, aubergine, BBQ, courgette, oesterzwammen
Komkommer tomaat spies

Komkommer/tomaten spiesje

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 4 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 10 stuks saté prikkers geweekt in water
  • 1 stuks komkommer
  • 30 stuks cherrytomaatjes

Instructies
 

  • Snij de komkommer over de lengte in vieren
  • Snijd vervolgens in blokjes ongeveer zo groot als de tomaatjes
  • Maak spiesjes met 3 stukjes tomaat en 3 stukjes komkommer
  • Marineer in Herman’s marinade voor 30 minuten
  • Grill kort op de BBQ
  • Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes en
    serveer
Trefwoord cherrytomaten, Komkommer
Bloemkool knolselderij spies

Winterse knolselderij bloemkoolspies

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 10 stuks saté prikkers geweekt in water
  • 0,5 stuks knolselderij zonder schil
  • 30 stuks bloemkoolroosjes

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water aan de kook
  • Snijd ondertussen de Knolselderij in 30 gelijke stukken
  • Kook de knolselderij 2 minuten, voeg de bloemkool toe en kook nog 1
    minuut
  • Giet de groenten af en spoel af met koud water
  • Maak spiesjes met om en om bloemkool en knolselderij
  • Marineer de spiesjes in Hermans marinade voor 30 minuten
  • Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ
Trefwoord bloemkool, Knolselderij

Groente shaslick Hermano – vegano

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 4 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • courgette
  • paprika
  • vegan bacon
  • aubergine
  • tomaat
  • 10 stuks saté prikkers geweekt in water

Instructies
 

  • Snij de groenten in gelijke stukken en leg deze ongeveer 1 uur in Herman’s
    marinade
  • Rijg de gemarineerde groenten om en om aan de saté prikker en voeg
    tussen elk stukje een plakje vegan bacon
  • Grill de spiesjes ongeveer 4 minuten op een grill of BBQ
Trefwoord aubergine, Paprika, Shaslick, tomaten, Vegan bacon, Vegetarisch
Scroll naar boven