Groente gegrild_1

Recepten

Een revolutionaire ontwikkeling in het groente schap. Naast de al bekende  marinades bij vlees-kip en vis nu ook een geweldige marinade voor groente.

Het nieuwe genieten: Groenten marinade!

Gegrilde groenten in het tosti ijzer

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 stevige tomaten
  • 2 paprika’s

Bereidingswijze:

  • Snij alle groenten in plakken van 0,5 cm.
  • Leg in Herman’s marinade voor 30 minuten.
  • Leg ze dakpansgewijs in een warm tosti ijzer en grill voor 4 minuten. (af en toe draaien)
  • Haal uit het ijzer en sprenkel naar smaak nog wat extra marinade over de groenten.

Serveer met geroosterd brood of met vers stokbrood

Pompoenburger

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen

Bereidingswijze:

  • Schil de pompoen en snijd in plakken van 1,5 centimeter
  • Breng een pan met water aan de kook
  • Kook de pompoenschijven 3 minuten
  • Haal de schijven uit de pan en leg ze in Herman’s marinade voor 30 minuten
  • Grill de pompoenschijven 5 minuten in een warm tosti ijzer of op de BBQ

Serveer op je favoriete broodje met wat ketchup

groente burger

BBQ Aspergespiesjes

Ingrediënten:

  • 10 groene asperges
  • 30 plakjes courgette van 0,5 cm
  • 30 plakjes aubergine van 0,5 cm
  • 10 grote oesterzwammen in tweeën gesneden
  • 10 saté prikkers geweekt in water

Bereidingswijze:

  • Schil met een dunschiller de onderste 5 cm van de asperge
  • Steek een satéprikker aan de onderkant in de asperge ter versteviging
  • Maak met een mesje gaatjes in de asperge en rijg om en om aan de asperge
  • Leg de spiesjes 30 minuten in Herman’s marinade
  • Grill de spiesjes op een matig hete BBQ gaar en draai geregeld
  • Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes en serveer
Asperge spies oesterzwam, courgette

Komkommer/tomaten spiesje

Ingrediënten:

  • 10 saté prikkers geweekt in water
  • 1 komkommer
  • 30 cherry tomaatjes

 

Bereidingswijze:

  • Snij de komkommer over de lengte in vieren.
  • Snijd vervolgens in blokjes ongeveer zo groot als de tomaatjes
  • Maak spiesjes met 3 stukjes tomaat en 3 stukjes komkommer
  • Marineer in Herman’s marinade voor 30 minuten
  • Grill kort op de BBQ
  • Sprenkel tijdens het grillen nog wat extra marinade over de spiesjes en serveer
Komkommer tomaat spies

Winterse knolselderij bloemkoolspies

Ingrediënten:

  • 10 satéprikkers geweekt in water
  • 0,5 knolselderij zonder schil
  • 30 bloemkoolroosjes

Bereidingswijze:

  • Breng een pan met ruim water aan de kook
  • Snijd ondertussen de Knolselderij in 30 gelijke stukken
  • Kook de knolselderij 2 minuten, voeg de bloemkool toe en kook nog 1 minuut
  • Giet de groenten af en spoel af met koud water
  • Maak spiesjes met om en om bloemkool en knolselderij
  • Marineer de spiesjes in Herman’s marinade voor 30 minuten
  • Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ
Bloemkool knolselderij spies

Zomerse paprika radijs spies

Ingrediënten:

  • 10 satéprikkers geweekt in water
  • 1 bosje radijs
  • 1 zakje tricolore paprika

Bereidingswijze:

  • Maak de radijsjes schoon en was ze
  • Snijd de paprika, haal de zaden eruit en snij elke paprika in 10 stukken
  • Maak spiesjes met met alle kleuren groenten
  • Marineer de spiesjes in Herman’s marinade voor 30 minuten
  • Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten op een grill of BBQ
radijs paprika spies

Groente shaslick Hermano – vegano

Ingrediënten:

  • Courgette
  • Paprika
  • Vegan bacon
  • Aubergine
  • Tomaat
  • Sate prikkers geweekt in water

Bereidingswijze:

  • Snij de groenten in gelijke stukken en leg deze ongeveer 1 uur in Herman’s marinade
  • Rijg de gemarineerde groenten om en om aan de saté prikker en voeg tussen elk stukje een plakje vegan bacon.
  • Grill de spiesjes ongeveer 4 minuten op een grill of BBQ
Scroll naar boven